Digitaal Ondertekenen

Het digitaal laten ondertekenen van jouw overeenkomsten, contracten, offertes en andere documenten. Zou dat nou niet super handig zijn!
Dat je samen met jouw klant op afstand een handtekening kunt zetten.

Hier zijn verschillende opties voor die jou daar bij kunnen helpen.
In deze blog ga ik je meenemen in de wondere wereld van het digitaal ondertekenen. Ik geef je 4 opties.

Digitaal Ondertekenen

Adobe Sign

Dit is een van de meest makkelijke manieren om een document te laten ondertekenen. Zowel door jezelf als door jouw klant.
Simpel in Adobe Acrobat Reader, het meest voorkomende programma om PDF-bestanden mee te openen en te bewerken op de computer.
Je kunt hier ook tekst toevoegen op het PDF-bestand of een vinkje of kruisje toevoegen wanneer er bijvoorbeeld een keuzevakje op je PDF staat.

En er is ook nog een online digitale versie van!
Hier kun je heel makkelijk een PDF-bestand naartoe uploaden en het ondertekenen.
Het heeft dezelfde opties als de versie op je PC, en als extra zit er een beveiligingsoptie bij met een Verificatiecode.

En je kunt het dus ook doorsturen naar je klant om er een handtekening onder te zetten.
Je kunt er dan zelfs op aangeven waar je de handtekening precies wilt hebben.

Invulveld voor de ontvanger.

Je kunt automatisch een handtekening laten genereren met je naam of initialen, maar je kunt er ook zelf een tekenen (minder handig zonder speciaal gereedschap 😉).

De klant ondertekend op dezelfde manier als jij. Na ondertekenen klikt de klant op verzenden en wordt er een mail verstuurd met het ondertekende PDF-document.
Makkelijker kunnen we het niet maken! 

Automatisch gegenereerd of zelf getekend.

En er is ook nog een App voor op je telefoon ‘Adobe Scan mobile app” wat het zelfs mobiel makkelijk maakt.

De gratis versie van Adobe Acrobat kan in de basis deze dingen. Natuurlijk kun je er zakelijk ook een abonnement op nemen vanaf €15,72 per maand incl. BTW. Meer weten, klik hier.

Docusign.com 

Dit is een website waar je documenten kunt samenstellen, bestaande documenten kunt uploaden en ze laten ondertekenen.
Je kunt diverse mensen toevoegen die moeten ondertekenen en aangeven of zij zelf moeten tekenen, een kopie moeten ontvangen, of alleen inzage mag hebben.
Je kunt er ook een beveiligingscode aan koppelen om het AVG proef te maken.

Wanneer je de ontvangers hebt toegevoegd kun je velden op het document gaan markeren waar je welke informatie wilt hebben staan van welke ontvanger.
Denk aan;

  • Handtekening (zelf invullen)
  • Datum (automatisch)
  • Naam (automatisch)
  • Bedrijfsnaam (zelf invullen)
  • Selectievakjes (zelf invullen)
    En meer
Docusign invulvelden

De klant kan zelf een account maken om het ondertekende document in te zien. Jij als zender ontvangt automatisch een kopie.

Er is een 30 dagen proefabonnement en daarna ga je betalen.
Docusign is dus geen gratis programma maar wel erg betrouwbaar en veilig. Al vanaf €9 per maand heb je een abonnement maar hoe meer je betaald hoe meer opties je erbij krijgt zoals ‘Huisstijl’ voor sjablonen en meer gebruiker. Meer weten, klik hier.

Docusign heeft ook een App voor op de mobiel.

Ondertekenen.nl

Ook een goede website die je kunt gebruiken voor het ondertekenen van documenten. Zij voldoen aan alle Europese wetgeving rondom de AVG en maken hier ook reclame mee.

Je kunt ook hier makkelijk een document uploaden waar je mee wilt werken. Wel moet je hier je handtekening echt tekenen, dus zonder een pen en pad kun je weinig want met je muis op je scherm tekenen is lastig.
De gratis versie bied niets anders dan een handtekening zetten, en in totaal kun je er maar 10 vragen. Alles daarboven met meer opties zoals ‘huisstijl’, extra beveiliging en meer zijn betaald. Wil je weten wat je kosten zijn, klik hier.

Zelf zou ik deze niet aanraden.

DropboxSign

Zelf ben ik enorme Dropbox fan en doe bijna alles daar mee!
Deze digitale handtekeningoptie is nieuw, voorheen was dit Hellosign maar is dus overgenomen door Dropbox. Ik heb er dus nog weinig ervaring mee maar tot nu toe ben ik wederom fan!

Dropboxsign biedt ook de mogelijkheid tot het toevoegen van meer ondertekenaars en invulvelden per ontvanger. En net als bij alle andere opties kun je een persoonlijk bericht toevoegen.

Dropboxsign invulvelden

En, ook hier is een mobiele App beschikbaar. En heb je al Dropbox kun je gewoon koppelen en kun je vanuit je Dropbox account documenten laten ondertekenen.
Super makkelijk dus!  

Alle ondertekenaars krijgen de definitieve versie per mail toegezonden.

In de gratis versie kun je 3 handtekeningen per maand opvragen. Hoe meer je betaald hoe meer opties je krijgt waaronder onbeperkte handtekeningen, huisstijl toevoegen, sjablonen en meerdere talen. Wil je weten wat de kosten zijn klik dan hier.

 

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad en kun je zelf een goede keuze maken voor een bij jouw passend programma. 
Digitaal Ondertekenen is The Bomb!